Žuvų taukų įtaka astmos vystymuisi
Santrauka
Astma – lėtinė kvėpavimo takų uždegimo liga, kuria kasmet sergama vis dažniau. Ligos etiologija iki šiol nėra ištirta, žinomi tik rizikos veiksniai. Skiriami 2 pagrindiniai patogenezės procesai: uždegimas ir remodeliavimasis. Žuvų taukuose esančios omega-3 PNRR slopina eikozanoidų susidarymą iš omega-6 PNRR, todėl mažina astmos riziką. Į žuvų taukų sudėtį įeinantys antioksidantai ir vitaminas D taip pat susiję su astmos vystymosi slopinimu bei lengvesne ligos forma.
Kaip cituoti
1.
Nutautienė R. Žuvų taukų įtaka astmos vystymuisi [Prieiga per internetą]. PIA 2013 rugs.;13(2):44-46.[žiūrėta 2024 lapkr. 22 ] Available from: http://pia.pulmoalerg.lt/index.php/PIA/article/view/370
Sekcija
Farmakoterapija