Plaučių policistozė - Kalinauskaitė-Žukauskė, Virginija (Pulmonologija ir alergologija, 2015)
Plaučių policistozė - vienas dažniausių plaučių sklaidos sutrikimų. Paprastai ši sklaidos yda diagnozuojama naujagimystės arba kūdikystės laikotarpiu, o suaugusiesiems labai retai. Todėl suaugusiųjų gydytojai rečiau susiduria su šia patologija ir ja sergančių pacientų priežiūra. Straipsnyje pateikiami esminiai plaučių policistozės diagnostikos, gydymo ir priežiūros aspektai (tiek vaikams, tiek suaugusiesiems).