Hullo kosulio hiperjautrumo klausimynas lėtinio kosulio diagnostikoje - Laima Blažytė; Kristina Biekšienė; Raimundas Sakalauskas; Alyn H Morice (Pulmonologija ir alergologija, 2016)
Kosulys - vienas dažniausių simptomų, dėl kurio kreipiamasi į gydytojus. Daugeliu atvejų kosulį sukelia kelios grupės priežasčių. Klinikinėje praktikoje pasiūlytas terminas "kosulio hiperjautrumo sindromas", kuris apibrėžia nepaaiškinamo kosulio priežastis ir apima akivaizdžiai skirtingas lėtiniu kosuliu besiskundžiančių pacientų grupes. Kadangi kosulio hiperjautrumo sindromą objektyviai įvertinti kol kas nėra priemonių, buvo sumanytas Hullo kosulio hiperjautrumo sindromo klausimynas.