Psichogeninis dusulys - Ilona Laukienė (Pulmonologija ir alergologija, 2015)
Psichogeninis dusulys (psichogeninė dispnėja) - kvėpavimo funkcijų sutrikimai, sąlygoti psichinių priežasčių. Jie dažnai nediagnozuojami, nes pacientų nurodomi simptomai labai panašūs į organinio dusulio simptomus ir nėra sienos standartizuotos metodikos, kuri padėtų atlikti tikslią diagnostiką. Straipsnyje aptariamos psichogeninio dusulio priežastys, diagnostikos aspektai ir pagalbos pacientams būdai.