Žuvų taukų įtaka astmos vystymuisi
Abstract
Astma – lėtinė kvėpavimo takų uždegimo liga, kuria kasmet sergama vis dažniau. Ligos etiologija iki šiol nėra ištirta, žinomi tik rizikos veiksniai. Skiriami 2 pagrindiniai patogenezės procesai: uždegimas ir remodeliavimasis. Žuvų taukuose esančios omega-3 PNRR slopina eikozanoidų susidarymą iš omega-6 PNRR, todėl mažina astmos riziką. Į žuvų taukų sudėtį įeinantys antioksidantai ir vitaminas D taip pat susiję su astmos vystymosi slopinimu bei lengvesne ligos forma.
How to Cite
1.
Nutautienė R. Žuvų taukų įtaka astmos vystymuisi [Internet]. PIA 2013 Sep.;13(2):44-46.[cited 2024 Nov. 22 ] Available from: http://pia.pulmoalerg.lt/index.php/PIA/article/view/370
Section
Pharmacotherapy